Diettherapy | Cennet Hurması
Diettherapy Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi’nde zayıflama, kilo alma, çocukluk çağı obezitesi, adölasan obezitesi, hamilelik ve emziklilik döneminde beslenme, kronik hastalıklarda beslenme, yeme bozukluklarında davranış değişikliği tedavisi ve kurumsal danışmanlık üzerine hizmetler sunulmaktadır.
diyet, beslenme, diyetisyen, beslenme danışmanlık, zayıflama, sağlık, kilo kontrolü, kilo alma, obezite, yeme bozukluğu, diettherapy, diyet terapi, ankara
492
post-template-default,single,single-post,postid-492,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Cennet Hurması

Trabzon hurması, cennet elması, cennet hurması, yaş hurma, erik hurması, akdeniz hurması, kocayemiş,japon elması,turuncu elma olarak farklı isimleri de vardır. Abanozgillerden(Ebenaceae) olan cennet hurmasının anavatanı Çin ve Japonya‘dır. Türkiye’de Karadeniz kıyıları ile Hatay ve Antalya civarında yetiştirilir. Sonbaharın bize armağan ettiği bir meyve olan cennet hurması sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor,mangan ve bakır gibi mineralleri ;A, B1, B2, B6,C,niasin ve folik asit gibi önemli vitaminleri bulundurmaktadır. Cennet hurmasına buruk tadını veren tanin, kırmızı şarap ve çayda da bulunur.Meyve olgunlaşıp yumuşadığında tanin kaybolur.Cennet hurmasının folik asit içeriğiyle bebeklerde görülen merkezi sinir sistemi anomalilerine karşı gebelerde tüketimi çok değerlidir.Yine gebeliğin ilk aylarında artan bulantı ve kusma sonucu oluşan potasyum eksikliğinde tüketilebilecek iyi bir potasyum kaynağıdır.100 gramında içerdiği 3.6 gr yüksek lif oranı ile mide-bağırsak sisteminin çalışmasını sağlayarak, kabızlığı önler.Likopen, lutein, zea-ksantin, kripto-ksantin ve turuncu rengini veren beta-karoten gibi antiokdisan içeriğiyle güçlü bir kansersavar,yaşlanma karşıtı, bağışıklık güçlendirici, cilt, saç ve göz sağlığı için tüketimi önemlidir. Kuvvetli bir C vitamini kaynağı olduğundan özellikle kış aylarında enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırır. “Kötü” (LDL) kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürdüğünden kalp damar hastalıklarında koruyucu etkisi de vardır. Glisemik indeksi yüksek olduğundan kontrollü tüketmekte fayda vardır. Ara öğün olarak 1 kase yoğurdun içerisine taze hurmayı doğrayarak içerisine 1 çay kaşığı tarçın katın. Bu muhteşem lezzet hem uzun süre tok kalmanızı hem de tatlı ihtiyacınızı bastırmanızı sağlayacaktır. Peki kaynatılarak şeker ilave edilmeden cennet hurması pekmezi yapıldığını biliyor muydunuz?

100 gr cennet hurması 73 kaloridir…