Muşmula, töngel, döngel, beşbıyık, japon eriği ve gelin boğan gibi isimlerde de adlandırılır. Muşmula kimilerinin sert , kimilerinin de daha olgunlaşmış ve yumuşamış olarak sevdiği bir meyvedir. Meyveler hafif buruk bir tattadır. Hatta satın alındıktan sonra bir süre evde beklettiğinizde biraz daha olgunlaşıp, yumuşar ve tatlanır.Bazı kişilerin ise çok severek tüketmediği hatta çok fazla da bilmediği bir meyvedir.5 adet bölmesi ve her bölmede bir çekirdeği vardır.Genellikle beyaz, pembe renklerde çiçekler açar. Ekim sonu, kasım ayı başları gibi hasadı başlar. Birkaç ay hasadı sürer. Bu yüzden kış aylarında hasadı devam eder ve şifasından yararlanılabilir. Muşmula dünyada ilk olarak Japonya’da yetiştirilmeye başlanmıştır. Muşmula pektin, organik asitler, karoten, karbonhidrat, kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, C, B1, B2 vitaminlerini barındıran bir meyvedir.Muşmula, ülkemizde yaygın olarak Karadeniz bölgesinde bilinir. Muşmulanın her şeyinden faydalanan karadeniz insanı, muşmula marmelatı,muşmula turşusu,muşmula pekmezi,muşmula sirkesi,yaprakları kaynatılarak muşmula çayı ve kurutularak yıl boyu tüketimine devam edilir.Muşmula bağırsak hareketlerini arttırırarak sindirim sistemine katkıda bulunur. Bol miktarda C vitamini içerdiğinden özellikle kış aylarında tüketilmesi gribal enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.Solunum yolları enfeksiyonu, öksürük, bronşit, astım gibi hastalıkların şiddetini azaltır.İçerdiği A vitamini sayesinde göz sağlığı için de oldukça faydalıdır.Antioksidan özelliğinden dolayı iyi bir kanser savardır.Meyvesi kadar yaprakları ve çekirdekleri de çok faydalıdır.Yaprakları kaynatılıp içildiğinde şeker hastalığına karşı korur ve karaciğeri de toksik maddelerden arındırır.Çekirdeği ise böbrek taşlarının düşürülmesinde faydalıdır.
100 gr muşmula 49 kaloridir.